Velkommen til sjakklinja på NTG Tromsø!

Tromsø er en by med stor sjakkinteresse allerede før sjakk-OL, som skal gå av stabelen 1.-14. august. Her er en liten beskrivelse av byens sjakkliv:

Tromsø sjakklubb har ca 70 medlemmer som møtes hver torsdag kveld for å spille langsjakk (klubbturnering) og lyn- og hurtigsjakk, samt noen helger. På klubbkveldene pleier det å komme 30-40 personer i alle aldre.

Tromsø sjakklubbs ungdom arrangerer halvårskurs på ti nivåer for barn og unge. Kursene foregår på skoler eller i sjakklubben i sentrum av Tromsø. Instruktørene er spillere fra Tromsø sjakklubb. NTG-elevene har også muligheten til å jobbe som kursinstruktører i TSKU. TSKU er en aktiv klubb som ofte reiser på turneringer og arrangerer BGP-er og sosiale tilstelninger for barna.

Hver mandag er det uformell sjakkafe på Cafe Cirka i Storgata.

”Sjakk i skolen” er et prosjekt som er i ferd med å få godt fotfeste i mange av byens barneskoler og som får god offentlig støtte. Hundrevis av barn i Tromsø har allerede fått elementær sjakkopplæring gjennom denne ordningen.

Tromsø har god kontakt med sjakklubbene i Alta, Harstad og Narvik og reiser gjerne på turneringer til naboklubbene.

Sjakklinja på NTG ville vært utenkelig uten hjelp og støtte fra Tromsø sjakklubb, og klubben og sjakklinja drar stor nytte av hverandre. Nye elever på NTG blir svært godt mottatt i klubben, og klubbens medlemmer har stilt opp mye både sosialt og praktisk for sjakklinja i dens første leveår.